dinsdag 16 november 2010

Verslag Sixpack32 te Everdingen 7-11-2010


Race, strijd, gezelligheid en ontknoping………..Everdingen, zaterdag en zondag, 6-7 november 2010.


De laatste in de serie SixPack32 Endurance is alweer verreden. Het spannende race jaar in deze klasse was nog niet beslist en met een spannende voorronde in Marrum bij Racing Unlimited, waarbij Speedtrack en Fastlane als koplopers elkaar op de baan geen meter gunden,( sportief gezien overigens wel………), zou het een bijzonder e en interessante race worden in Everdingen. Met de wetenschap dat diverse rijders van SVN, Geinslot en Delta Slot inmiddels redelijk bekend zijn met het snelle circuit van SRC- Fastlane, was misschien de voorspelling dat de 2e plaats in 2009 van Speedtrack wel eens moeilijk kon gaan worden voor dat team. De verwachting was dat het team van Fastlane de race van 7 november wel zou gaan winnen, dat is dan ook uitgekomen. Met de te verdelen punten in deze laatste race, zou Speedtrack 3e of beter moeten eindigen om het kampioenschap 2010 in de SixPack32 series voor het eerst binnen te halen. Roel als vertegenwoordiger van Speedtrack was de enige die van dat team de zaterdagavond training bijwoonde, vanwege z’n recente afwezigheid om medische redenen probeerde hij z’n ritme te hervinden. Met redelijk wat rijders van SVN, Geinslot en Delta Slot en een voltallige aanwezigheid van team Racing Unlimited, bleek dat ze allemaal serieus de laatste race in wilde gaan om de mogelijkheid aan te grijpen een laatste beste prestatie neer te zetten om zo een respectabele eindpositie te bemachtigen in deze zo populaire klasse.


De zondag ging het licht op groen en met 8 team’s, waaronder SCMN uit Utrecht die met een wildcard de sfeer binnen de FSN eens wilde meemaken, werd het een spannende race. De beschikbare banden voor deze race waren de P5 van Slot.It, waarmee in eerdere training respectabele tijden werden gereden. Tijdens de race bleek echter het tegenovergestelde, niet dat het slecht was maar we waren op het circuit toch beter gewend. De temperatuur en luchtvochtigheid zijn toch altijd bepalende factoren, maar dat was voor iedereen en komen dan toch de rijderskwaliteiten naar boven. Mooi is te zien hoe veelal een slotcar wordt geprobeerd aan te passen aan de rijder, terwijl tijdens zo’n race toch echt de rijder zich aan dient te passen aan de slotcar zelf en dat gaat de een nou eenmaal wat beter af als de ander. Het eerste deel van de race bleek dat er toch wel meer grip kwam op de baan en dat uitte zich dan ook in de rondetijden. Gedurende de race bleek dat alle rijders met de nodige rondjes het circuit ook beter gingen beheersen en dat resulteerde in een mooie race en spannende momenten. Delta Slot met de rijders Ed, Frank en Bart en ‘t-Kasje met Hans Pieter, Wil en Hans presteerden naar behoren en met bijzonder verrassende snelle rondetijden en constant blijven rijden, bleven ze de team’s Geinslot, Racing Unlimited en SVN voor, terwijl juist in deze team’s rijders deelnemen die niet onbekend zijn met het E verdingse circuit. Mooi te zien dat de nieuweling binnen de FSN, SCMN zich daar tussen nestelde. Delta Slot en ‘tKasje konden het Speedtrack niet zo moeilijk maken dat de 2e plaats in gevaar kwam, kijkend naar de hele race weliswaar. Het 1e deel van 8 heats namelijk had Speedtrack al dusdanig aantal ronden neergezet, dat het wat mindere 2e deel van wederom 8, geen gevaar vormde de 2e plaats veilig te stellen, want juist in dit deel van de race kwam Delta Slot ijzersterk naar voren, waardoor ze stevig zich de 3e plaats toe eigende.


Na een spannende race was het duidelijk dat Speedtrack met de 2e positie die dag, een evenaring van 2009, voldoende punten had vergaard zich kampioen 2010 te kunnen noemen en als 1e in de afgelopen 5 jaar SRC Fastlane naar de 2e positie verwees. Mooi te zien hoe Joop zijn zoon Jos en Hans z’n beide jongens Kevin en John zo hebben gemotiveerd om over het hele jaar 2010 zo goed te rijden. Bij Fastlane is overigens geen teleurstelling te bemerken, ook daar is 2010 een verandering te bemerken in de samenstelling van het enduranceteam ( Henk, Henning en Michel ) en is de 2e positie voor dit jaar een mooie opsteker te noemen. Verschuivingen binnen de deelnemende teams voor 2011 zijn overigens al aangekondigd w.o. SVN en Geinslot. Met de geregistreerde prestaties over


2010 en veranderingen binnen team’s, verwacht ik voor 2011 weer verassende resultaten te kunnen waarnemen en daaraan te verbinden verrassende uitslagen.
We kijken nu al uit naar de eerste race voor 2011 en anders dan de kalender doet vermoeden, zal de afrap seizoen 2011 plaatsvinden in Marrum en wel in februari 2011. De alternatieve racedatum bij Fastlane wordt nog bekend gemaakt.
Namens de FSN bedanken we alle team’s met hun deelname en feliciteren we een ieder met de behaalde resultaten en met name Speedtrack met hun zeer verdiende overwinning 2010 !
Tot ziens bij de FSN races in 2011.Jan de Gier