maandag 9 mei 2011

Mededeling bandenkeuze P5 -> C1 + huishoudelijke mededeling Classic Cup SRA 15-5-2011




Beste Classic Cup Rijders,



Vorige week alsmede gisteravond is bij SRA uitgebreidt getest met verschillende Slot.it compounds, dit om er in ieder geval zeker van te zijn dat met de compound wordt geredenwaar eenieder goed mee uit de voeten kan.



De geteste compounds waren P5, P6, C1. P4 wordt niet langer meer gemaakt in 20x10, P3 bleek zonder bandenolie niet toepasbaar. Verder zijn de P1, P2 en de Fxx compounds niet getest



Bij het testen bleek dat de P5 te wensen overliet voor wat betreft kwaliteit en P6 tè zacht op de geprepareerde baan van SRA, met als gevolg dat de banden van de velg afliepen.



C1 bleek een geschikte compound en daarvoor is gisteravond de keuze gemaakt, boven de eerder gekozen P5 compound.Het is een prima compound welke goede prestaties levert op de baan bij SRA, echter er kleven ook kleine nadelen aan C1 compound banden:



Het formaat is niet hetzelfde als bij de P compounds C1, PT34, 19.5x10 heeft een grotere binnenformaat dan gebruikelijk, de band is ook iets dunner dan het 19x10 formaat.Hierdoor is deze compound met name geschikt voor velgen met minimaal 16.9 mm buitenformaat en een brede 10 mm velg. Het is niet aan te raden om een formaat velg kleiner dan 16.9mm te hanteren.->C1, PT33, 20.5x10.5 is iets breder, gelieve daar rekening mee te houden voor wat betreft de wielkasten.->Er kunnen aan de binnenkant van de band braampjes zitten, da's bij iedere band mogelijk vanwege het gietproces, bij deze band zagen wij er wat meer dan gebruikelijk. Bij de uitreiking van de banden aan iedere rijder dan ook het verzoek om daar goed naar te kijken. De braampjes weghalen is natuurlijk geen probleem.



Dan nog een kleine huishoudelijke mededeling: Gezien het grote aantal deelnemers zal niet iedereen boven zijn plek kunnen vinden of aldaar de gehele race kunnen verblijven. SRA zal een lijst verzorgen met de rijders welke boven verwacht worden om te rijden en te marshallen. Aan eenieder dan ook het verzoek om rekening hiermee te houden, de kantine bij SRA zal de gehele dag geopend zijn.



Wij zien jullie graag op de 15e bij SRA !



Met vriendelijke groet,

Frank Goyaerts



FrankSlot"Alles voor de Fervente Slotracer"

Granietstraat 58255 AH SwifterbantNederland / The Netherlands

Tel +31-(0)321-321025http://www.frankslot.nl/

VAT ID: NL185973620B01

K.v.K. nummer 39095225